TRNAVA BUDE MAŤ ZA DVA ROKY NOVÝ ŠVAJČIARSKY FUTBALOVÝ ŠTADIÓN

27.01.2010 16:37

 

    Trnavský futbalový štadión od svojho založenia v roku 1921 prešiel mnohými zmenami. V šesťdesiatich rokoch boli vo veľkom rekonštruované 2 tribúny – západná a východná, v sedemdesiatich rokoch k nim pribudli novovybudované severná a južná a osadilo sa umelé osvetlenie. V deväťdesiatich rokoch boli na všetkých tribúnach osadené sedadlá a prišlo k premenovaniu štadióna Spartaka na Štadión Antona Malatinského (14.01.1998). V novom tisícročí (2006) bol urobený vyhrievaný trávnik, rekonštruovala sa západná tribúna a osvetlenie.


    26. január 2010 bude významným medzníkom v rozvoji trnavského futbalového štadióna. Tento deň oznámili zástupcovia švajčiarskeho konzorcia Hidberg Consultants – Marazzi International, že na „trnavský projekt“ preinvestujú cca 150 mil. €, z čoho na štadión vychádza 28 mil.€. Štadión by mal byť novopostavený podľa švajčiarskeho Stade de Suisse.


    S búracími prácami by sa malo začať začiatkom budúceho roku a s výstavbou v júni 2011, do prevádzky by mal byť uvedený v novembri 2012 pod názvom ŠAM – aréna Trnava. Nový projekt „štadióna“ počíta s úplnou zmenou pôvodného na polyfunkčný objekt s nepretržitou prevádzkou, tiež s kaviarňami a reštauráciami, s celkovou futbalovou infraštruktúrou, moderným okolím (pri amfiteátri) zahrňujúcim priestory na bývanie, kancelárie, zdravotnícke centrum. Vybudovať by sa mali aj parkovacie plochy a podzemné garáže. Nový projekt dokreslí kolorit blízkej centrálnej mestskej zóny.


    Otázne je, kde bude Spartak Trnava hrať futbalové zápasy počas výstavby, asi atletický štadión Slávia nebude spĺňať podmienky najvyššej futbalovej ligy, zrejme sa bude „hosťovať“ v blízkych mestách.

 


 

  Investičný zámer ŠAM - aréna Trnava

 

 

Vízie budúceho ŠAM - arény Trnava

 

 

Spracoval: Miloš Kasal

 

Zdroj:

Informácia verejnosti o výstavbe

multifunkčného športového komplexu

Štadión Antona Malatinského (ŠAM - aréna)

dňa 26.01.2010 na mestskom úrade Trnava