Prečo využiť realitné služby ?

04.04.2009 20:27

Ten kto kupuje alebo predáva nehnuteľnosť nechce urobiť chybu najmä preto, že by mohol prísť o znateľnú sumu peňazí. Je oveľa rozumnejšie poučiť sa z cudzích skúseností ako sa učiť na vlastných chybách.

Realitné služby hľadajte v realitných kanceláriách u konkrétnych realitných maklérov.

Realitný maklér okrem bezpečnej realizácie prevodu nehnuteľnosti poskytne neoceniteľné rady z trhu nehnuteľností.

Kupujete nehnuteľnosť?

Potom sa vám oplatí navštíviť viac realitných kancelárií a načrtnúť im vaše požiadavky ohľadom kúpy nehnuteľnosti. Realitní makléri Vám odporučia obhliadky tých nehnuteľností, ktoré sú z hľadiska Vášho záujmu relevantné. Ušetríte čas aj peniaze.
No, ak máte dostatok času a peňazí, nič vám nebráni hľadať výlučných vlastníkov nehnuteľností, chodiť po obhliadkach, spisovať zmluvy, overovať podpisy, vybavovať agendu na katastri...

Predávate nehnuteľnosť?

Potom sa vám oplatí navštíviť jednu realitnú kanceláriu a predostrieť im požiadavky na predaj nehnuteľnosti. Môžete využiť termínovanú exkluzívnu zmluvu (obyčajne 3 mesiace) na predaj vašej nehnuteľnosti. Vy sami si určujete dobu predaja a cenu nehnuteľnosti. Cena nehnuteľnosti by mala byť objektívne reálna.
V realitnej kancelárii vám bude odporučená správne stanovená predajná cena, budete oboznámený so stratégiou predaja vašej nehnuteľnosti a jej prezentáciou na trhu.

Realitný maklér nie len agentom, ale aj konzultantom a hypotekárnym poradcom.

Spracoval: Miloš Kasal